PLAKETA UDRUZI ZA DOPRINOS U RADU S MLADIMA I NA MEĐUNARODNOJ PREPOZNATLJIVOSTI BEDNJE

12. 5. 2016.

U povodu obilježavanja Dana općine Bednja i spomendana sv. Izidora, u utorak je, 10. svibnja, u prostorijama Osnovne škole Franje Serta održana svečana sjednica Općinskoga vijeća Bednje. Svečanoj sjednici prisustvovali su brojni državni dužnosnici i gosti među kojima i pomoćnik ministra obrane general Zdravko Jakop, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, saborski zastupnik Milorad Batinić te predstavnici susjednik općina i gradova.

Nakon intoniranja himne, okupljenim mještanima, gostima i uzvanicima pozdravnim se riječima obratio predsjednik Općinskoga vijeća Ivan Brezni te istaknuo da svim aktivnostima što ih provodi, aktualna općinska vlast izražava privrženost svome kraju i želju za daljnjim boljitkom i napretkom. Nazočnima se, govoreći općenito o općini Bednja obratio i općinski načelnik Mirko Bistović, ukazavši gospodarske i kulturne vrijednosti te Općine, ali se osvrnuo i na postojeće probleme.

Svečana sjednica općinskoga vijeća bila je i prigoda da se zaslužnim pojedincima uruče ovogodišnja javna priznanja općine Bednja.

Predsjednik KMF Trakošćan, gosp. Dino Murić primio je plaketu za doprinos u radu s mladima i na međunarodnoj prepoznatljivosti općine Bednja. Priznanje za životno djelo dodijeljeno je Ivanu Hočuršćaku (posthumno). Nadalje, plakete Općine uručene su dr. Franji Jurencu (zdravstvo), Mariji Zimet (prosvjeta), dok su zahvalnice primili Izidor Hojsak, KUD Josipa Jedvaja iz Vrbna, DVD Bednja i Nevenka Kralj (posthumno).

svecana sjednica1-bednja-100516   svecana sjednica4-bednja-100516   svecana sjednica5-bednja-100516   svecana sjednica11-bednja-100516   svecana sjednica17-bednja-100516